NU BLIR VI FORENA

Efter ett enhälligt beslut på förbundsfullmäktige i höstas har det äntligen blivit dags att börja använda vårt nya namn.

Anders Johansson, förbundsordförande Forena

 

Från och med idag, den 12 februari, heter försäkringsbranschens fackförbund inte längre FTF utan Forena.

Det var på uppdrag av kongressen vi började undersöka om förbundet borde byta namn. Fram till 2002 stod FTF för försäkringstjänstemannaförbundet, men därefter togs den betydelsen bort.

Undersökningen visade att namnet FTF var ganska okänt för omvärlden och att många upplevde förkortningen som omodern. Slutsatsen blev att ett namnbyte hade potential att göra oss mer kända, vilket ju är en förutsättning för att kunna växa och behålla den fackliga styrka som krävs för att försvara och förbättra villkoren i branschen.

I oktober 2018 lades det nya namnförslaget fram och förbundsfullmäktigemötet röstade enhälligt igenom att FTF skulle byta namn till Forena. Istället för en förkortning utan betydelse har vi nu ett utskrivet namn som för tankarna till att vi är facket som förenar försäkringsbranschen.

Forenas medlemmar finns ju inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Samtidigt utvecklas vår bransch hela tiden med nya yrken inom exempelvis IT och compliance där allt färre identifierar sig med titeln försäkringstjänsteman. Därför är det viktigt med ett namn som inkluderar alla de kompetenser som finns och kommer att finnas inom försäkringsområdet i framtiden.

Och idag har det äntligen blivit dags att börja använda vårt nya namn! Dessutom tillsammans med ett helt nytt utseende. Som medlem kommer du känna igen oss, men nu syns det att vi har blivit ett starkare och modernare fackförbund!

Anders Johansson, förbundsordförande i Forena