BÄSTA JULKLAPPEN

Julen står för dörren och vi ger inte bara varandra julklappar privat - många får också julklappar från sin arbetsgivare.

 

Forenas Branschkoll passade på att fråga fem personer med anknytning till försäkringsbranschen om vad som har varit den bästa - och sämsta - juklappen de fått från en arbetsgivare.

NICLAS BERT­HILSSON, VERK­SAM­HETS­UT­VECK­LARE,  MINPEN­SION, STOCK­HOLM

- Under åren har det varit en del märkliga julklappar hos olika arbetsgivare. Den sämsta är nog ändå från innan jag hamnade i försäkringsbranschen - en bläckpenna med arbetsgivarens logga. Nu minns jag inte om den ens fungerade. Den bästa, den hoppas jag kommer i år.

EMELIE RÖNNELÖW, KUND­CEN­TER­MED­AR­BE­TARE, AFA FÖRSÄKRING, STOCK­HOLM

- Min bästa julklapp var en jättefin klocka som jag fick i år av min arbetsgivare. Jag har aldrig fått en dålig julklapp, jag älskar alla presenter!

ELISA­BETH REMBRY, SKADE­RE­GLE­RARE, SKANDIA, GÖTE­BORG

- Den bästa julklappen jag fått på jobbet är den, när vi själva som anställda, fått möjlighet att rösta på olika ideella organisationer som mottagare.

-  Den värsta julklappen jag fått på jobbet var en rökt får-fiol. Detta var för många år sedan och jag minns att jag som ungdom inte tyckte det var särskilt snitsigt eller kul att få ett ”kött-stycke”.  Nåt annat år tror jag att vi fick sill-burkar, inte heller det särskilt kul.

ROSIE THUNÉ,  PERSONSKA­DE­RE­GLE­RARE,  LÄNS­FÖRSÄKRINGAR SKÅNE, HELSING­BORG

- Sämsta julklappen var en typ av resväska som inte gick att använda till något och den bästa var när vår VD var jultomte och gick runt till alla och önskade God Jul.

ANDREAS WESTE­RIUS, KANSLI­CHEF FORENA, STOCK­HOLM

- Bästa jobbjulklappen är ett schysst presentkort. Sämsta julkappen jag någonsin fått är en vas, som varken är snygg eller användbar. Den ligger längst ner i källaren nånstans.