Forena blir ny medlem i PTK

PTK välkomnar Forena som ny medlem i PTK från årsskiftet. Forena är det största fackförbundet i försäkringsbranschen med drygt 13 000 medlemmar i privat sektor.

PTKs logotyp

PTK samlar förhandlingsstyrkan hos fackförbund med privatanställda tjänstemän inom TCO, Saco och Ledarna. Inom PTK samverkar medlemsförbunden i frågor om pension och försäkring, inflytande, arbetsmiljö och omställning. Vid föregående årsskifte hade de 25 medlemsförbunden 975 000 medlemmar i privat sektor. När Forena går med i PTK ökar antalet PTK-förbund till 26 och antalet medlemmar med drygt 13 000. Forena blir det åttonde största medlemsförbundet i PTK.

- PTK är en viktig samverkansorganisation för facken och Forena ser verkligen fram emot att nu kunna vara med och bidra i de många angelägna frågor som rör de anställda på svensk arbetsmarknad just nu, säger Forenas förbundsordförande Anders Johansson.

- Vi är glada att få välkomna Forena som nya medlemmar i PTK. Inom PTK samverkar medlemsförbunden i förhandlingar om huvudavtal och några av de största kollektivavtalen på svensk arbetsmarknad. Med Forena som medlemmar stärks PTK:s position som förhandlande part för privatanställda tjänstemän ytterligare, säger PTK:s nyvalde ordförande Peter Hellberg.

Medlemskapet träder i kraft den 1 januari 2024.

Läs mer i vår FAQ