Till dig med ett styrelseuppdrag, lär dig din roll i arbetsmiljöarbetets samverkan.

Du kanske tänker – "det här är ingen kurs för mig som styrelseledamot" – jo, det är precis vad det är. Därför att under kursen lär du dig hur hela lokala Forena kan ta initiativ till inflytande över arbetsmiljöfrågorna. Det kan till exempel vara inflytande över utbildningsfrågor lokalt, ledarskap, kommunikation, hur arbetet organiseras på din arbetsplats, arbetstid, digitala lösningar och många fler frågor som påverkar arbetstagarna.

  • Vilken är din roll i arbetsmiljöarbetet?
  • Hur stärker du arbetsmiljöombuden?
  • Hur bidrar du på bästa sätt till inflytande?
  • Hur kan du påverka?

Utifrån Forenas arbetsmiljöstrategi för en välmående försäkringsbransch så har bland annat den här kursen utvecklats för att stärka förtroendevalda och deras inflytande över arbetsmiljöfrågorna. .   

Arbetsmiljön i försäkringsbranschen är idag en viktig fråga. Faktum är att enligt Forenas senaste Novus-undersökning tycker medlemmarna/anställda att arbetsmiljön är så pass viktig att den rankas på 2:a plats när det gäller vad som är viktigt i en anställning.   

Forena är en viktig och helt nödvändig part för ett framgångsrikt arbetsmiljöarbete som skapar trygghet och välmående i försäkringsbranschen. 

MÅLGRUPP 

Styrelseledamöter i klubb- eller sektionsstyrelser. 

Fysisk kurs riktar sig till dig som har ett särskilt intresse av nätverkande och lära känna andra förtroendevalda. Alla deltagare övernattar på konferenscentret (oavsett var man bor) och deltar i middag och kvällsaktiviteter dag 1. 

TID 

Kursen inleds dag 1 med lunch kl. 12.00 och avslutas kl. 13.00 dag 2 (lunch från 12.00). 

PLATS 

Kursen genomförs på Hesselby Slott i Vällingby, Stockholm. Här finns mer information: www.hesselbyslott.se 

Forenas personuppgiftspolicy gäller inte när du klickar på länken eftersom du kommer till en extern webbplats.

KOSTNADER 

Forena står för kostnader rörande utbildningen, övernattning, mat och resor. 

BOKNING AV RESOR 

Hur du bokar resor får du information om i antagningsbekräftelsen. 

ANMÄLAN 

Anmälan görs individuellt. Se till så att samtliga styrelseuppdrag är uppdaterade i det regionala medlemssystemet (RMS) annars kan det bli problem med din anmälan. 

FRÅGOR? 

Kontakta Forena Kurs via Säkra meddelanden om du har några frågor.