Hoppa till huvudinnehållet

Praktisk information

En del av Forenas kurser och event är öppna för alla medlemmar, men för många utbildningar krävs att du har någon förtroendeuppdrag för att kunna anmäla dig.

Kurstider

Tiderna anger när själva kursen börjar och slutar. Det är viktigt att du som deltar i en kurs har möjlighet att vara med under hela kursen. Det fungerar alltså inte att bara vara med på halva, eller delar av kursen.

Begär ledighet

Tänk på att meddela arbetsgivaren och begära ledighet i god tid. Som fackligt förtroendevalda har du rätt att utbilda dig fackligt på betald arbetstid. Som regel ger alla kurser i Forenas utbildningsprogram rätt till betald ledighet. Om så inte är fallet, anges det under informationen om kursen. Skulle arbetsgivaren inte ge dig ledigt för facklig utbildning vänder du dig till Forenas rådgivning, telefon 08-791 17 00, eller klicka här för e-post eller kontaktformulär.

Kurser på plats

Du betalar inget för att delta i Forenas kurser. Mat, logi och kostnader för resor ingår. När du bokar resa ska det göras enligt Forenas resepolicy.

Reseräkning finns att hämta här och ersättningsreglerna kan du läsa om här.

Kan du inte anmäla dig?

Om du är förtroendevald, kontrollera att dina uppdrag är uppdaterade i RMS:en/Medlemsregistret.

Förhinder

Om du får förhinder - meddela medlemsservice på telefon 08-791 17 00 eller klicka här för e-post eller kontaktformulär. Meddela även din studieorganisatör.

Avbokningsregler

Anmälan till en kurs är bindande. Meddela medlemsservice direkt om du av någon anledning måste lämna återbud till en kurs.

Frågor

Har du frågor kring de praktiska delarna av Forenas kurser vänder du dig till medlemsservice på telefon 08-791 17 00, eller klicka här för e-post eller kontaktformulär.