Hoppa till huvudinnehållet

Stor skillnad i det lilla

Försäkringsbranschen bidrar med stora pengar till forskning om covid-19 och den nu pågående pandemin.

Men det görs också många insatser i det lilla, som kan innebära stor skillnad för dem som berörs.

Ett bolag som på ett konkret sätt bidrar till att hålla igång det lokala näringslivet är Länsförsäkringar Halland. Bolaget köper in lunchlådor från restauranger och stöttar därmed en bransch som har det mycket kärvt just nu. Lunchmaten får sedan köpas av bolagets personal till reducerat pris.

Även Länsförsäkringar Södermanland satsar på det lokala småföretagandet genom att erbjuder gratis ekonomisk rådgivning och samtal med jurist, psykolog och chefsstöd i frågor som har med pandemin att göra.

- Flera av våra företagskunder genomgår en tuff tid på grund av coronapandemin. Vi har tagit fram Småföretagshjälpen för att vi vill bidra till att det sörmländska näringslivet fortsätter att vara friskt och levande och att våra småföretag i länet överlever denna kritiska period, säger Anna-Greta Lundh, vd på Länsförsäkringar Södermanland i ett pressmeddelande.

Skandias stiftelse, Idéer för livet, värnar om barnen som riskerar bli extra utsatta då de hålls hemma från skola och fritidsaktiviteter. Stiftelsen stöttar därför Rädda Barnen och Generation Peps digitala fritids där låg- och mellanstadiebarn ska kunna lära sig saker, få en aktiv fritid och hitta rörelseglädje, men också få stöd av trygga vuxna.

If har valt att rikta sitt engagemang till sjuksköterskor inom intensivvården.  Bilåterförsäljaren Mobility Motors vill ge så många sjuksköterskor som möjligt tillgång till bil, så att de ska få en drägligare pendling till och från jobbet ochIf sponsrar med bilförsäkringar.

God Hjälps volontärer som hjälper riskgrupper med hemleverans av mat och apoteksvaror har en gratis försäkring genom Länsförsäkringar AB.

– God Hjälps insats kan rädda liv, och då är det viktigt att de som ställer upp och gör en frivillig insats, ska känna att de har ett bra försäkringsskydd, säger Fredrik Bergström vd på Länsförsäkringar AB.