Hoppa till huvudinnehållet

Christian Sundin, arbetsmiljöexpert FTF

Publicerad

Ny handbok för jämställda möten

Hur gör man årsmöteshandlingar begripliga för nya medlemmar? Vem får mest talartid? Och hur parerar man härskartekniker i mötesrummet?

Nu släpps TCOs nya handbok för jämställda möten. FTFs arbetsmiljöexpert Christian Sundin ser fram emot att börja jobba med handboken i förbundet.  

- Me too-rörelsen har visat att det finns ojämställda strukturer både i fackrörelsen och på försäkringsbolagen. Som försäkringsbranschens fackförbund vill vi driva en positiv förändring där alla känner sig trygga och inkluderade - inte minst på våra egna möten. I det arbetet kommer Handbok för jämställda möten vara till stor hjälp! säger Christian Sundin.

Handboken riktar sig främst till TCO-förbundens förtroendevalda som vill ha mer inkluderande, jämlika, jämställda och representativa möten. Boken är uppbyggd i enkla kapitel med checklistor konkreta tips på hur man kan arbeta före, under och efter ett möte.

- Ett fackförbund bygger på demokrati. För att demokratin ska fungera behöver alla ha lika möjligheter att delta och påverka. Därför är det viktigt att vi arbetar aktivt med jämställdhet och inkludering i förbundet, säger Christian Sundin.

Ladda ner boken som pdf här!