Hoppa till huvudinnehållet

Christian Sundin, arbetsmiljöexpert

Boka utbildning om sexuella trakasserier till din arbetsplats

Forena lanserar erbjuder utbildning om sexuella trakasserier. Vår arbetsmiljöexpert föreläser för förtroendevalda om hur man kan jobba förebyggande.

Me too-rörelsen visade att sexuella trakasserier är ett utbrett arbetsmiljöproblem. Forena vill att försäkringsbranschen ska vara en trygg plats för alla. Därför erbjuder vi den här utbildningssatsningen mot sexuella trakasserier, säger Christian Sundin, Forenas arbetsmiljöexpert.

Du som är arbetsmiljöombud eller förtroendevald i Forena kan boka en utbildning med Christian Sundin till din arbetsplats. Utbildningen består av två delar:

1. Öppen föreläsning på kontoret 

Kostnadsfri fortbildning för hela arbetsplatsen i form av en 20 minuters föreläsning om sexuella trakasserier på jobbet och hur det kan förebyggas. Alla på arbetsplatsen är välkomna att delta utan kostnad. Kolla gärna med er arbetsgivare om det är möjligt för alla anställda att vara med på föreläsningen på arbetstid. Om svaret blir nej kan ni istället bjuda in till föreläsningen i samband med lunchrast eller i direkt anslutning till arbetsdagens början eller slut. 

2. Utbildningspass för arbetsmiljöombud, förtroendevalda och arbetsgivare 

Utbildning för arbetsmiljöombud och Forena-förtroendevalda om hur man kan jobba för att stötta medlemmar och följa upp arbetsgivarens ansvar att förebygga, utreda och åtgärda sexuella trakasserier. Forenas arbetsmiljöexpert går bland annat igenom parternas olika rättigheter och skyldigheter, och vilka verktyg som finns i lag och avtal. Vid detta utbildningstillfälle får gärna representanter från arbetsgivaren delta! Tidsåtgången för utbildningen kan anpassas från en timme till en heldag - kom överens med Christian Sundin vid bokning. 

Bokning: Du som är arbetsmiljöombud eller förtroendevald kan boka direkt via Christian Sundin på christian.sundin(a)forena.se. Först till kvarn gäller. Vill du som medlem att Christian kommer till din arbetsplats och håller utbildningen - prata med dina förtroendevalda.

Frågor: Har du frågor eller behöver du mer information för att övertyga chefen? Kontakta Christian Sundin på christian.sundin(a)forena.se.