Hoppa till huvudinnehållet

Jobbar du med IT på ett försäkringsbolag?

Då har du en eftertraktad kompetens. Många bolag utökar just sina IT-enheter, och går ifrån att ha outsourcat verksamheten till att bygga upp den igen.

Glad killeArbetsuppgifterna inom IT i försäkringsbranschen är breda, alltifrån arbete med intern drift, stordator-utveckling, systemutveckling, systemtestare och lösningsarkitekt, till verksamhetsanalytiker och projektledning (och mycket mer däremellan).

Första gången du jobbar på ett försäkringsbolag?

Grattis – välkommen till en stabil bransch med goda möjligheter till utveckling under hela din karriär!

Är du ny i branschen känner du kanske inte till Forena sedan tidigare. Vi är det enda förbundet som specialiserat oss på just denna del av arbetsmarknaden och majoriteten av anställda på försäkringsbolag är medlemmar i vårt förbund. Vi är det största förbundet i branschen, och det förbund där flest akademiker och chefer är medlemmar.

Anställd på ett försäkringsbolag och medlem i ett annat fackförbund än Forena?

Ett tips genom hela arbetslivet är att vara medlem i det fackförbund som är störst på arbetsplatsen. Har du en anställning på ett försäkringsbolag är Forena det fackförbund du bör vara medlem i. Vi arbetar för att branschen ska fortsätta vara stabil och hållbar att arbeta inom, det gör vi via vårt kollektivavtal – ett av de starkaste avtalen på den svenska arbetsmarknaden.

Är du medlem i ett annat fackförbund, exempelvis Unionen, men har fått anställning på ett försäkringsbolag, är det alltså tid att byta medlemskap. 

”Men spelar det någon roll? Fack som fack.”

Det spelar tyvärr en helt avgörande roll. Alla fackförbund har egna kollektivavtal för sitt område. Kollektivavtalen reglerar arbetsvillkoren, till exempel semester, arbetstider, lön med mera och är anpassade efter den verklighet som är unik för den bransch du jobbar i.

Ett medlemskap i Forena ger dig som enskild medlem bättre service och ett medlemskap i ett förbund som kan försäkringsbranschen utan och innan. Forena är helt enkelt experter på försäkringsbranschfrågor.