Hoppa till huvudinnehållet

Ann-Therese Enarsson blir vd för TCOs tankesmedja

I våras fattade TCO-förbunden och TCO beslut om att gemensamt starta en tankesmedja. Målsättningen är att tankesmedjan ska ha en ledande roll i den svenska debatten och idéutvecklingen i frågor som rör de växande tjänstemannagruppernas framtida utmaningar på arbetsmarknaden. Ann-Therese Enarsson blir vd för tankesmedjan. Hon arbetar i dag som chef för samhällskontakter och forskning på Systembolaget och har tidigare varit vd för IQ samt generalsekreterare för A Non Smoking Generation.

– Att få vara med om att starta en tankesmedja från grunden är en fantastiskt spännande utmaning. Jag har erfarenhet av att starta organisationer och av påverkansarbete på nationell och internationell nivå. När omvärlden förändras i snabb takt behövs det mer kunskap och mer debatt om framtidens arbetsmarknad. Jag ser fram emot att arbeta långsiktigt, forskningsnära och med stor frihetsgrad, säger Ann-Therese Enarsson.

Tankesmedjans finansiering är säkrad genom gemensamt åtagande mellan TCO-förbunden och TCO. Det ger också förutsättningar för ett långsiktigt arbete.

– Vi är väldigt glada över den här rekryteringen. Ann-Therese är nyfiken och orädd. Hon har ett gediget samhällsengagemang kombinerat med att vara en person som har erfarenhet av att arbeta i nätverk och få saker att hända. Vi ser fram emot att följa tankesmedjans bidrag till samhällsdebatten. Det faktum att TCO-förbundens medlemsantal vuxit med 125 000 medlemmar de senaste fyra åren, och att tillväxten fortsätter, gör att vi ser möjligheter och behov av att satsa mer på idéutveckling, säger Eva Nordmark, ordförande TCO.