Hoppa till huvudinnehållet

Fullsatt i Almedalen

Sedan finanskrisen inleddes med Lehman Brothers kollaps år 2008, har debatten kring finansvärldens etik och ansvar varit i fokus och intresset för CSR-frågor är stort.

På onsdagkvällen anordnade FTF och Finansförbundet gemensamt en paneldebatt om bank- och försäkringsbranschen roll och ansvar i samhället. I panelen satt Peter Norman (finansmarknadsminister), Rikard Josefson (vd LF bank), Sarah Mc Phee (vd SPP) och Helena Müller (hållbarhetsexpert KPMG). Unn Edberg, chefredaktör för Finansliv var moderator. Det blev en diskussion som spände över många olika infallsvinklar, men samtliga paneldeltagare var överens om att hållbarhet är en viktig fråga för branschen.

Peter Norman konstaterade att om man vill anställa unga så måste man tänka på csr, för det förväntar de unga sig. Sarah Mc Phee sa att om inte de finansiella bolagen arbetar med hållbarhet nu vet de inte hur utfallet blir förrän det är försent för både bolaget och kunden. Varför hänga kvar i ett företag som inte tänker modernt och ansvarsfullt?, frågade hon sig. Detta underströks av Helena Muller som sa att det är lönsamt för företagen att tänka på hållbarhet. Rikard Josefson menade att arbete med hållbarhet är en ständigt pågående process.

Cirka 160 åhörare kom till TCO-parken där arrangemanget hölls. Många twittrade med #hållbarfinans.