Hoppa till huvudinnehållet

Forena fyller 100 och ger ut bok om försäkringsbranschen

2019 har Forena funnits i 100 år och ger därför ut boken Försäkring och trygghet i en förändrad värld, som en hyllning till försäkringsbranschen.

- I 100 år har Forena jobbat för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda i försäkringsbranschen. Jag är otroligt stolt över alla våra medlemmar och förtroendevalda som gör ett viktigt jobb för Sverige och för människors trygghet, säger Anders Johansson, förbundsordförande i Forena.

I boken Försäkring och trygghet i en förändrad värld – Forena 100 år diskuteras flera aspekter av försäkringarnas roll i samhället, dess historia och framtidsutmaningar. Boken ges ut på Premiss förlag i samband med att fackförbundet Forena, som organiserar de anställda i försäkringsbranschen, fyller 100 år. Boksläppet sker i anslutning till Forenas förbundsfullmäktigemöte den 26 september. 

- Försäkringar är en oumbärlig beståndsdel i det moderna samhället, både för samhällsekonomin och som komplement till välfärden. Det vill vi uppmärksamma med den här boken, säger Anders Johansson.

I boken medverkar: Anders Johansson, förbundsordförande Forena, Anna Danielsson Öberg, frilansjournalist, Irene Wennemo, generaldirektör Medlingsinstitutet, Alf Sjöblom, ekonomhistoriker och Håkan Svärdman, samhällspolitisk chef Forena. Redaktör är Håkan A Bengtsson, VD Arenagruppen.

Boken kan köpas i nätbokhandlar och finns att ladda ner som e-bok här