Hoppa till huvudinnehållet

Uppsägningarna på Trygg-Hansa: Detta händer just nu

I onsdags meddelade Trygg-Hansa att man under 2017 flyttar stora delar av verksamheten i Sundsvall till Malmö.

102 personer på Sundsvallskontoret erbjuds nya jobb i Malmö - men för det stora flertalet som inte kan flytta blir konsekvensen uppsägning på grund av arbetsbrist.

Huvudskälet till att jobben försvinner är enligt arbetsgivaren effektivisering och besparingar. Även i Stockholm, Umeå, Växjö och Göteborg försvinner tjänster.

- Det som sker är djupt beklagligt för våra medlemmar, säger Frida Hermansdotter, ordförande för Trygg-Hansa klubb syd som är på plats på Göteborgskontoret.

- Från fackets håll kavlar vi upp ärmarna nu. Förtroendevalda och kanslipersonal har full fokus på att stötta alla berörda. FTF har ett starkt kollektivavtal med omställningsprogram och omställningsstöd som känns tryggt i sådana här lägen. Den som är medlem har också en bra inkomstförsäkring som komplement till a-kassan.

Är du drabbad av uppsägningarna och medlem i FTF finns mycket hjälp att få! Vi har samlat all info om omställningsprogram, omställningsstöd och inkomstförsäkring i den här foldern. Ladda ner och skriv ut eller läs på webben!

Kontaktpersoner från FTF finns på plats på samtliga berörda bolag för att stötta och svara på dina frågor.