Hoppa till huvudinnehållet

Succé för karriärakuten

Under september har FTFs medlemmar erbjudits möjligheten att få karriärcoachning under både dag- och kvällstid.

På karriärakuten har FTFs coacher hjälpt våra medlemmar att hitta rätt väg och att ta nästa steg i yrkeslivet. Satsningen blev mycket populär:

– Responsen har varit över all förväntan och anmälningarna har skjutit i höjden! Kort och gott har våra medlemmar varit oerhört nöjda, säger Pegah Fard, organisationsutvecklare på FTF.

Alla coacher har en bred yrkesbakgrund och kan försäkringsbranschen. De är utbildade enligt International Coach Federations (ICF) normer och regler och har en lång erfarenhet av praktisk karriärcoachning. Samtalen som kom in till karriärakuten kretsade till stor del kring karriär och utvecklingen. Exempel på frågor som våra medlemmar hade var hur tar jag mig vidare till en annan tjänst inom mitt bolag? Hur kan jag få en bra dialog med min närmaste chef? Vilka är mina drivkrafter? Hur kan man sätta ord på kompetens?

– Vi hade räknat med ett trettiotal intresserade men fick in drygt 100 – alla var väldigt tacksamma och tyckte att det vara bra att facket gör sånt här, säger Johan Åkesson, karriärrådgivare på Verto som FTF tagit fram tjänsten i samarbete med.