Hoppa till huvudinnehållet

Maria Liljedahl blir FTFs nya förhandlingschef

Efter tio år på arbetsgivarorganisationer bytte Maria Liljedahl sida.

I augusti 2016 värvades hon som förbundsjurist till FTF – facket för försäkring och finans. Nu axlar hon även rollen som FTFs nya förhandlingschef.

Som förhandlingschef blir Maria Liljedahl den från FTFs kansli som leder avtalsförhandlingarna med FAO och KFO. Hon blir också chef för förbundets förhandlar- och rådgivarteam.

- Vi befinner oss i en spännande fas där vi utvecklar medlemserbjudandet och stärker FTFs roll som försäkringsbranschens fackförbund. Det känns superkul att få leda förhandlar- och rådgivarteamet genom den förändringsresan, säger Maria.

Maria tog sin examen vid Uppsala Universitet 1995 och har jobbat med arbetsrätt sedan dess. Senast som förbundsjurist på Svensk Scenkonst och innan det på Visita. Det är dock inte första gången hon företräder den fackliga sidan. I början av 2000-talet var hon förhandlare på Sveriges Ingenjörer där hon jobbade just mot försäkringsbranschen.

- Det är jätteroligt att jobba med fackliga frågor i försäkringsbranschen igen! Dessutom har jag bra användning av mina kunskaper från arbetsgivarsidan nu, det är alltid en fördel att veta hur motståndarlaget tänker, säger Maria.

Just nu pågår slutförhandlingar med KFO om att införa samma flexpensionslösning med ökade avsättningar till tjänstepensionen som FTF redan fått igenom på de FAO-anslutna försäkringsbolagen. Parallellt har förberedelser inför avtalsrörelsen för FAO-avtalet om löner och allmänna villkor startat.

 

Kontakt: Hanna Kretz, PR-ansvarig FTF, 076-790 17 18

FTF organiserar över 13 000 anställda inom försäkrings- och finansbranschen och har medlemmar inom alla yrkeskategorier, från skadereglerare via kundtjänst till banktjänstemän och jurister. Över 800 av branschens chefer är med i förbundet. FTF är en partipolitisk obunden facklig organisation och en del av TCO.