Hoppa till huvudinnehållet

Vi kallar det jobbhopping

Vägen in i försäkringsbranschen är sällan spikrak och det är nästan aldrig en nybakad student säger "Jag ska bli försäkringsanställd". Ändå finns det massor av spännade yrken i branschen och många möjligheter att utvecklas. Dagdrömmer du också ibland om att sadla om och helt byta yrke? 

I Sverige försvinner omkring 450 000 jobb varje år och ungefär lika många tillkommer. En stor del av de nya jobben kräver högre och ibland helt ny kompetens.

Om vi ska kunna möta den snabba förändringstakten i ekonomin, kommer allt fler att behöva byta jobb många gånger under sitt yrkesliv – TCO och dess förbund (FTF är ett av dem) kallar det jobbhopping.

Medlemmarna i TCO-förbunden säger att de trivs på sina jobb, men också att de kan tänka sig att byta jobb för att lära nytt och utvecklas.

Många behöver också ställa om för att inte fastna i ett yrke eller en arbetsplats som inte längre ger dem tillfredsställelse och trivsel. Det kan i förlängningen leda till ohälsa och sjukskrivning. Omställning gynnar både individen och Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

FTF har träffat tre medlemmar som en gång valde att jobbhoppa in i försäkrinsbranschen. Här är deras berättelser.

 

Mer om jobbhopping

TCO presenterar på sin webbplats rapporter och undersökningar en rad förslag på hur vi kan förbättra omställning och utveckling för fler och bättre jobb.

På Twitter och Instagram kan du söka på #jobbhopping.