Hoppa till huvudinnehållet

Vi söker en utredare/internationell sekreterare

Har du tidigare erfarenhet av utredningsarbete? Trivs du i en självständig roll? Vill du verka på den nationella liksom den internationella arenan?

I en roll som utredare och internationell sekreterare hos Forena blir du en del av ett fackförbund som är störst inom sin nisch och som brinner för att utveckla sin verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER

Rollen som Forena söker är tudelad. Som utredare är du sakkunnig inom ditt område – försäkringsbranschen och dess regelverk. Du arbetar självständigt och förväntas ta fram, sammanställa, utvärdera och dra slutsatser från olika typer av information och källor. En stor del av ditt arbete innefattar att löpande omvärldsbevaka och hålla dig à jour inom ditt område, både på nationell och internationell nivå. Detta kan exempelvis röra ny praxis och ny lagstiftning. Utifrån detta förväntas du själv ta initiativ och föreslå områden för utredningsarbetet som du senare driver och arbetar med.

Som internationell sekreterare arbetar du i nära samarbete med förbundets förtroendevalda i de internationella och nationella samarbetsorganisationer som Forena verkar i. Exempel är TCO, NFU (Nordic Financial Unions) och UNI Finance. Du förväntas även vara delaktig i påverkansarbete i relevanta sammanhang och forum så som EU-kommissionen, Finansdepartementet och Finansinspektionen.

Du ingår i ett team om fem medarbetare som också arbetar som utredare eller med påverkansarbete. Du rapporterar till Forenas stabschef.

På sikt kan den här rollen komma att innefatta återkommande resor både inom Sverige och EU

UTBILDNING, ERFARENHET OCH PERSONLIGA EGENSKAPER

  • Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, exempelvis inom myndighet, idéburen eller kommunal verksamhet
  • Intresse för fackliga och arbetsmarknadsrelaterade frågor
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
  • Erfarenhet av internationellt fackligt samarbete (mycket meriterande)
  • Erfarenhet av arbete mellan EU-kommission och EU-parlament (mycket meriterande)
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom försäkringsbranschen (mycket meriterande)

Till den här rollen söker vi dig som trivs i en självständig roll där höga krav ställs på din initiativförmåga och självgående förmåga. Du trivs i en social och relationsbyggande roll där du har förmåga att på ett professionellt sätt företräda förbundet. Vidare ser vi att du som söker den här rollen är en skicklig kommunikatör, både i skrift och tal. Detta då mycket av arbetet i rollen som utredare innefattar att sammanfatta rapporter men också kunna medverka i olika forum där du förväntas presentera eller göra anföranden.

Som utredare jobbar du till stor del med att granska och dra slutsatser. Den här rollen ställer med det krav på att du har en god analytisk förmåga.

Läs mer om tjänsten och ansök

Forenas personuppgiftspolicy gäller inte när du klickar på länken eftersom du kommer till en extern webbplats.