Hoppa till huvudinnehållet

Vi söker en facklig rådgivare/medlemsrådgivare

Har du kunskaper inom arbetsrätt från arbetsliv eller utbildning? Är du dessutom kommunikativ och trivs med att ge god service och ha många kontaktytor?

Om tjänsten

I rollen som rådgivare är du Forenas ansikte utåt. Du har en bred, omväxlande och viktig roll. Det är till dig medlemmar hör av sig för att få arbetsrättslig rådgivning, ställa frågor om lön eller få tips inför ett utvecklingssamtal, men också för att få hjälp med frågor som rör medlemskapet som avgifter och rätt facklig tillhörighet. Förbundets förtroendevalda kommer också höra av sig till dig om de har frågor om arbetsrätt, arbetsmiljö, behöver stöd i det lokala fackliga uppdraget eller i frågor som rör deras klubborganisation och medlemmar.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bemanna vår telefonslinga under våra öppettider och ge rådgivning till medlemmar och förtroendevalda via telefon och mejl. Samtalsmängden varierar under dagen vilket innebär att du också har goda förutsättningar att planera och arbeta med andra arbetsuppgifter. Dessa anpassas efter ditt intresse och erfarenhet. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hålla utbildningspass för förtroendevalda och medlemmar, delta i projekt och arbeta som regionalt arbetsmiljöombud eller arbete kring förhandlingar.

Forena samarbetar ofta över enhetsgränser internt. Det innebär att du kommer ingå i flera olika arbetsgemenskaper, men dina närmaste kollegor har du på din enhet, Rådgivning och förhandling.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Några års relevant arbetslivserfarenhet – gärna från facklig rådgivning
  • Goda kunskaper inom arbetsrätt
  • God datorvana
  • Du uttrycker dig väl i tal och skift
  • Meriterande med eftergymnasial utbildning i arbetsrätt
  • Meriterande om du har erfarenhet av att vara förtroendevald

Du känner engagemang för att stötta medlemmar och förtroendevalda i fackliga frågor. Du är pedagogisk, kommunikativ och hanterar svåra samtal med tålamod och lugn. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, prestigelös och hjälper till där det behövs. Självklart står du bakom den svenska partsmodellen.

Läs mer om tjänsten och ansök

Forenas personuppgiftspolicy gäller inte när du klickar på länken eftersom du kommer till en extern webbplats.