Hoppa till huvudinnehållet

Vi söker en arbetsrättslig rådgivare

Har du erfarenhet av att arbeta med arbetsrättsliga frågor? Vill du skapa mervärde för anställda och förtroendevalda i försäkringsbranschen?

Hos Forena erbjuds du en roll där du utöver arbetsrättslig rådgivning har möjlighet att bidra till ett växande förbund och utveckla servicen till förtroendevalda.

Om oss

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. De jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Förbundet har drygt 14 000 medlemmar som finns inom alla kompetensområden på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största fackförbundet bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen. Forena erbjuder medlemskap till studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Forena erbjuder en trevlig arbetsplats centralt belägen i Stockholms innerstad, 21 engagerade kollegor och en dynamisk arbetsmiljö där du har stor möjlighet att bidra och påverka verksamheten.

Arbetsuppgifter

I rollen som arbetsrättslig rådgivare arbetar du ungefär 60 % med rådgivning till medlemmar och förtroendevalda via telefon och mail. Resterande tid arbetar du med varierande uppgifter och kan ingå i projekt, allt ifrån att hålla i arbetsrättsliga utbildningar till att rekrytera nya medlemmar. Ett viktigt område den närmaste tiden att tillsammans med andra kollegor för att utveckla den arbetsrättsliga rådgivningen samt Forenas erbjudanden och tjänster.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

 Akademisk utbildning inom arbetsrätt eller motsvarande arbetslivserfarenhet

  • Gärna tidigare arbetslivserfarenhet inom arbetsrättsliga frågor
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska 
  • Erfarenhet av arbete i en facklig eller medlemstyrd organisation är meriterande

För att trivas i rollen tycker du om att samarbeta med andra samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt. I och med att du i tjänsten har flera olika kontaktytor är du kommunikativ och trivs i en social roll. Du drivs av att arbeta med och för människor. Du har förmåga att lyssna och att förklara komplex information på ett pedagogiskt sätt. Vidare är du en flexibel person, har lätt att skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter och är prestigelös till att hjälpa till där det behövs.

Övrig information

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura, men du kommer anställas direkt hos Forena.

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Östermalm
Lön: Enligt överenskommelse

Sök tjänsten hos Bravura