Hoppa till huvudinnehållet

Vem är du i försäkringsbranschen?

Alla branschen har sina stereotyper, så även försäkringsbranschen. Vem känner du igen dig själv eller dina kollegor i?

(Denna text är avsedd att läsas som en satir)
 
Juristen: Paragrafer framför allt! Juristen tycker det är helt rimligt att föreslå att ingen på bolaget ska hantera personuppgifter för att säkra att bolaget följer GDPR. Att det innebär att det blir omöjligt att sälja försäkring, skadereglera eller administrera personalen tycker inte juristen är några konstigheter.

Aktuarien och analytikern: Skillnaden mellan dessa är att analytikern tittar ner på någon annans fötter istället för sina egna. Aktuarien och analytikern kan dechiffrera och sql:a skiten ur vilken data som helst.

Guldklockan: Omorganisering på g? Ny enhetschef som vill visa framfötterna? Dåligt kvartalsresultat? Ingen fara. Guldklockan sitter still i båten. This too shall pass.

Stordator-Stefan: Har koll på alla obskyra hemmabyggen och programmeringsspråk som dog ut för tiotals år sedan. Om något skulle hända Stefan kan bolaget varken sälja försäkringar eller skadereglera, men det verkar inte ledningsgruppen ha koll på.

PowerPoint-Patrik: Allt går att presentera med färgglada bubblor, käcka inspirationscitat och hoppande animationer. ”När en dörr stängs öppnas ett fönster! Ni har alla fått sparken!”.

Skaderegleraren: Är den som levererar det kunderna betalt för. Kan på något magiskt sätt vända missnöjda kunder till nöjda utan att själva tappa det.