Hoppa till huvudinnehållet

Forena söker en kollega till förhandlingsenheten

Vi söker en jurist eller en förhandlare med juridiskt intresse och kompetens till en bred och utvecklande roll på Forenas kansli i centrala Stockholm.

I den här rollen har du många olika samarbeten och kontakter, både med interna funktioner, med förtroendevalda och externt med till exempel arbetsgivarparter. Du stöttar organisationen i juridiska frågor. Det innebär att du följer aktuella frågor inom arbetsrätten och har ett juridiskt öga på hur dessa påverkar Forena och Forenas medlemmar. Du rapporterar till organisationen och bidrar vid behov med rapporter och utredningar i särskilt angelägna frågor. I rollen ingår även att ge rådgivning direkt till förtroendevalda i arbetsrättsligt krävande ärenden.

Dina närmaste kollegor kommer vara rådgivare, förhandlare och Forenas förbundsjurist. På er enhet arbetar ni bland annat med att ge rådgivning till medlemmar, stötta förtroendevalda i deras uppdrag och förhandla såväl lokalt som centralt. Enheten håller också i facklig utbildning och bidrar med sakkunskap och texter med arbetsrättsligt innehåll till till exempel Forenas webbplats och nyhetsbrev. Insatserna är till stor del styrda dels av efterfrågan och de behov som finns av att hålla gruppen av förtroendevalda à jour inom arbetsrätten. Arbetsuppgifter och ärenden som spänner från högt till lågt. Vad du kommer arbeta med vid sidan av juridiken beror på organisationens behov, men också dina intressen och dina kompetensområden.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Kunskaper i arbetsrätt
  • Meriterande med erfarenhet av kollektivavtalsförhandlingar är meriterande
  • Meriterande med eftergymnasial utbildning inom arbetsrätt och juridik eller annat relevant område
  • God datorvana
  • Uttrycker dig väl i tal och skrift

Du som söker jobbet är trygg och samarbetsinriktad och trivs i en utvecklande och omväxlande roll. Vi ser det som en självklarhet att du som söker är engagerad i förbundets frågor och står bakom den svenska partsmodellen och delar de fackliga värderingarna.

Tjänsten är en visstidsanställning under en föräldraledighet på ca. 10-12 månader, med önskad start från och med den 1 september.

För mer information och frågor om tjänsten, Lotta Linderson, lotta.linderson(a)forena.se eller 070-5216039. Facklig representant är Andreas Kritz, 0724-52 24 20. Välkommen med din ansökan till jobbansokan(a)forena.se senast den 5 juni.