Hoppa till huvudinnehållet

Forena söker en facklig rådgivare/medlemsrådgivare

Har du goda kunskaper inom arbetsrätt från arbetsliv eller utbildning? Är du dessutom kommunikativ och trivs med att ge god service och ha många kontaktytor?

Försäkringsbranschens största fackförbund Forena söker en rådgivare som gillar att ge service och skapa mervärde för förbundets medlemmar och förtroendevalda.

Arbetsuppgifter

I rollen som rådgivare är du Forenas ansikte utåt. Du har en bred, omväxlande och viktig roll. Det är till dig medlemmar hör av sig för att få arbetsrättslig rådgivning, ställa frågor om lön eller få tips inför ett utvecklingssamtal, men också för att få hjälp med frågor som rör medlemskapet som avgifter och rätt facklig tillhörighet. Förbundets förtroendevalda kommer också höra av sig till dig om de har frågor om arbetsrätt, arbetsmiljö, behöver stöd i det lokala fackliga uppdraget eller i frågor som rör deras klubborganisation och medlemmar.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är rådgivning via telefon och mejl. Samtalsmängden varierar och är måttlig vilket innebär att du har goda förutsättningar att planera och arbeta med dina övriga arbetsuppgifter. Dessa anpassas efter ditt intresse och erfarenhet. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hålla utbildningspass för förtroendevalda och medlemmar, delta i projekt och arbeta som regionalt arbetsmiljöombud eller arbete kring förhandlingar.

Forena samarbetar ofta över enhetsgränser internt. Det innebär att du kommer ingå i flera olika arbetsgemenskaper, men dina närmaste kollegor har du på din enhet, Rådgivning och förhandling.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Några års relevant arbetslivserfarenhet – gärna från facklig rådgivning
  • Goda kunskaper inom arbetsrätt
  • God datorvana
  • Du uttrycker dig väl i tal och skift
  • Meriterande med eftergymnasial utbildning i arbetsrätt
  • Meriterande om du har erfarenhet av att vara förtroendevald

Du känner engagemang för att stötta medlemmar och förtroendevalda i fackliga frågor. Du är pedagogisk, kommunikativ och hanterar svåra samtal med tålamod och lugn. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och prestigelös till att hjälpa till där det behövs. Självklart står du bakom den svenska partsmodellen.

Övrig information

Start: Mitten på augusti
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse
Facklig representant: Andreas Kritz, 0724-52 24 20

Sök tjänsten här

Forenas personuppgiftspolicy gäller inte när du klickar på länken eftersom du kommer till en extern webbplats.