Hoppa till huvudinnehållet

Forena söker en arbetsrättslig förhandlare

Har du tidigare erfarenhet som förhandlare eller ombudsman? Är du kunnig inom arbetsrätt och trivs när du får ha kontakt med förtroendevalda och medlemmar?

I rollen som förhandlare hos Forena blir du en del av ett fackförbund som är störst inom sin nisch och som brinner för att utveckla och påverka för sina medlemmar.

ARBETSUPPGIFTER

Som förhandlare hos Forena arbetar du till 50% med arbetsrättslig rådgivning och förhandling på både lokal och central nivå. Det gör du dels genom rådgivning och kontakter med medlemmar och förtroendevalda per mail, telefon, möten och löpande dialog med förtroendevalda, dels genom förhandling med arbetsgivare. Övrig tid arbetar du med varierande uppgifter och ansvarsområden. Bland annat kommer du hålla i olika workshops och utbildningsinsatser för de förtroendevalda. Insatserna är styrda av efterfrågan och de behov som finns av att hålla gruppen av förtroendevalda à jour inom arbetsrätten. Vidare agerar du regionalt arbetsmiljöombud. Det innebär att du ansvarar för att genomföra arbetsmiljöronder och besök på arbetsplatser, men också utbilda lokala arbetsmiljökommittéer.

Förbundet har som mål att fortsätta vara ett växande förbund och i din roll arbetar du aktivitet för att rekrytera medlemmar. I den här rollen kommer du hantera arbetsuppgifter och ärenden som spänner från högt till lågt. För att vara framgångsrik och långsiktig i den här rollen bör du trivas i en roll med variation där du får utmanas med spännande och nya uppgifter, frågor och problem.

UTBILDNING, ERFARENHET OCH PERSONLIGA EGENSKAPER

  • 5+ års erfarenhet av roll som facklig förhandlare och rådgivare, eller ombudsman från arbetsgivar- eller arbetstagarsidan
  • Gedigen kunskap inom arbetsrätt och vana att rådge i arbetsrättsliga situationer och frågor
  • Erfarenhet av kollektivavtalsförhandlingar och partsgemensamma arbetsgrupper är meriterande
  • Erfarenhet av att vara fackligt förtroendevald är meriterande
  • Eftergymnasial utbildning inom relevant området är meriterande
  • God datorvana
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift

Du är trygg och erfaren i din yrkesroll och drivs av att hitta bra och konstruktiva lösningar i alla förhandlingar. Du har stark ansvarskänsla, är professionell i din kommunikation och kan anpassa den efter mottagare, kontext och situation. Den här rollen kräver samarbete, både med interna funktioner och externt med förtroendevalda likväl med arbetsgivarparter. Vi söker därför dig som är samarbetsinriktad och trivs i en roll som syftar till att hjälpa och stötta de förtroendevalda i sin roll. Den här rollen har en bredd av olika uppgifter och ansvar och vi tror därför att du som söker trivs i en bred, varierad och omväxlande roll.

Vi ser det som en självklarhet att du som söker är engagerad i förbundets frågor och står bakom den svenska partsmodellen och delar de fackliga värderingarna.

Ansök

I denna rekrytering samarbetar vi med Bravura. Sök tjänsten på Bravuras webbplats

Forenas personuppgiftspolicy gäller inte när du klickar på länken eftersom du kommer till en extern webbplats.