Hoppa till huvudinnehållet

Forena söker en arbetsrättsjurist

Är du jurist med intresse och/eller erfarenhet av arbetsrätt?

Forena erbjuder en bred och utvecklande roll i nära samarbete med vår förbundsjurist och andra erfarna förhandlare.

ARBETSUPPGIFTER

Som jurist på Forena kommer du bland annat att arbeta med att göra juridiska utredningar, skriva rapporter, delta i partsgemensamma arbetsgrupper och stötta organisationen i arbetsrättsligt krävande ärenden.

Rollen innefattar också rådgivning och kontakter med medlemmar och förtroendevalda per mail och telefon och genom möten och löpande dialog med förtroendevalda samt förhandling med arbetsgivare.

Du kommer också medverka i utbildningsinsatser för de förtroendevalda och agera regionalt arbetsmiljöombud. Som regionalt arbetsmiljöombud genomför du arbetsmiljöronder och utbildar lokala arbetsmiljökommittéer. Förbundet har som mål att fortsätta vara ett växande förbund och i din roll arbetar du aktivt för att rekrytera medlemmar.

UTBILDNING, ERFARENHET OCH PERSONLIGA EGENSKAPER

  • Utbildad jurist med ett par års arbetslivserfarenhet samt kunskap inom arbetsrätt
  • God datorvana
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
  • Erfarenhet av att vara fackligt förtroendevald är meriterande

Du är noggrann, strukturerad och har stark ansvarskänsla. Du har också förmåga att snabbt förstå och analysera arbetsrättsliga och juridiska problemställningar.

Den här rollen kräver samarbete, både med interna funktioner och externt med förtroendevalda likväl som med arbetsgivarparter. Vi söker därför dig som är samarbetsinriktad och är professionell i din kommunikation och kan anpassa den efter mottagare, kontext och situation.

Det här är en roll med variation och för att vara framgångsrik bör du uppskatta att ibland få utmanas med spännande och nya uppgifter, frågor och problem. Vi ser det som en självklarhet att du som söker är engagerad i förbundets frågor och står bakom den svenska partsmodellen och delar de fackliga värderingarna.

Läs mer om tjänsten och ansök

Forenas personuppgiftspolicy gäller inte när du klickar på länken eftersom du kommer till en extern webbplats.