Hoppa till huvudinnehållet

Forena söker en arbetsrättsjurist

Är du jurist med intresse och/eller erfarenhet av arbetsrätt? Vi erbjuder en bred och utvecklande roll i nära samarbete med våra förbundsjurist och förhandlare.

Som jurist på Forena kommer du bland annat att arbeta med att göra juridiska utredningar, skriva rapporter, delta i partsgemensamma arbetsgrupper och stötta organisationen i arbetsrättsligt krävande ärenden.

Rollen innefattar också rådgivning och kontakter med medlemmar och förtroendevalda per mail och telefon och genom möten och löpande dialog med förtroendevalda samt förhandling med arbetsgivare.

Du kommer också medverka i utbildningsinsatser för de förtroendevalda och agera regionalt arbetsmiljöombud. Som regionalt arbetsmiljöombud genomför du arbetsmiljöronder och utbildar lokala arbetsmiljökommittéer. Förbundet har som mål att fortsätta vara ett växande förbund och i din roll arbetar du aktivt för att rekrytera medlemmar.

Utbildning och erfarenhet

  • Utbildad jurist
  • Ett par års arbetslivserfarenhet
  • Kunskap inom arbetsrätt
  • Erfarenhet av att vara fackligt förtroendevald är meriterande
  • God datorvana
  • Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du är noggrann, strukturerad och har stark ansvarskänsla. Du har också förmåga att snabbt förstå och analysera arbetsrättsliga och juridiska problemställningar.

Den här rollen kräver samarbete, både med interna funktioner och externt med förtroendevalda likväl som med arbetsgivarparter. Vi söker därför dig som är samarbetsinriktad och är professionell i din kommunikation och kan anpassa den efter mottagare, kontext och situation.

För att trivas bör du uppskatta en roll med variation där du ibland får utmanas med spännande och nya uppgifter, frågor och problem.

Vi ser det som en självklarhet att du som söker är engagerad i förbundets frågor och står bakom den svenska partsmodellen och delar de fackliga värderingarna.

Om Forena

Forena är det största fackförbundet inom försäkringsbranschen. Förbundet har drygt 14 500 medlemmar som jobbar inom försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är ett fackförbund där alla anställda på en arbetsplats kan vara medlemmar - oavsett yrke, utbildning och befattning. Forena är det största facket för akademiker i försäkringsbranschen och det fackförbund som organiserar flest chefer i försäkringsbranschen.

Forena erbjuder en trevlig verksamhetsanpassad arbetsplats centralt belägen i Stockholms innerstad, 22 engagerade kollegor och en dynamisk arbetsmiljö.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde omgående eller så snart som möjligt.

Frågor om tjänsten besvaras av Lotta Linderson (HR-ansvarig), 070-5216039.

Facklig företrädare för den lokala unionen-klubben är Andreas Kritz, 072-4522420

Ansökan mejlas till jobbansokan(a)forena.se senast den 27 oktober.