Hoppa till huvudinnehållet

Anställda på Sveland får fortsätta arbeta hemifrån efter pandemin

Sveland Djurförsäkringar har beslutat att alla bolagets anställda ska ha möjlighet att jobba hemma upp till två dagar i veckan efter att pandemin är över.

Det rapporterar Sak&Liv. Ledningen konstaterar, efter tio månaders distansarbete, att omställningen har fungerat bra och att medarbetarna har kunnat jobba på som vanligt, tack vare digital teknik.

De anställda är också nöjda med hemarbetet och uppger i en medarbetarenkät att det har blivit lättare att få ihop vardagspusslet när de inte har behövt pendla in till kontoret varje dag, något som också anses har givit positiva hälsoeffekter.

Sveland konstaterar att omställningen till mer hemarbete även efter pandemin innebär att Sveland som arbetsgivare kontinuerligt måste genomföra uppföljningar av de anställdas fysiska och psykosociala arbetsmiljö för att säkerställa att den är tillfredsställande.

– Som hållbart företag är det viktigt för oss att hela tiden optimera verksamheten utifrån en helhetsbedömning, säger Pål Alfvegren, VD för Sveland Djurförsäkringar. Med en ökad grad av distansarbete uppnår vi nu mer kvalitativ tid för såväl våra medarbetare som verksamheten. Dessutom bidrar vi till våra viktiga hållbarhetsmål genom mindre stress, färre resor och transporter.