Hoppa till huvudinnehållet

Avgift

Gratis medlemskap de tre första månaderna!

Från och med juni 2020 har Forena infört en fakturaavgift på 19 kronor per pappersfaktura. Ansök gärna om autogiro eller e-faktura.

Gratis medlemskap de första tre månaderna

Medlemskapet är gratis de tre första månaderna om du tecknar autogiro.

Självklart ingår Forenas inkomstförsäkring i ditt medlemskap redan från start, om du även går med i a-kassan.

Det här erbjudandet, eller tidigare erbjudanden om rabatterat medlemskap, kan bara utnyttjas en gång under en tvåårsperiod. Gratis medlemskap de tre första månaderna gäller avgiften till förbundet. En avgift till din lokala Forena-förening kan förekomma och det gäller i så fall även under de första tre månaderna.

Ordinarie medlemsavgift: 280 kronor per månad.

Lokal avgift: Utöver medlemsavgiften till förbundet tar en del föreningar inom Forena ut en lokal avgift.

Pensionärer: 300 kronor per år. Läs mer om vad som gäller för dig som är pensionär.

Studenter: Gratis medlemskap. Läs mer om vad som ingår för dig som student

Enklaste sättet att bli medlem i Forena är genom att fylla i medlemsansökan här på webbplatsen.

Reducerad avgift

Samtliga medlemmar debiteras i första hand den ordinarie medlemsavgiften på 280 kronor i månaden. Om du har en inkomst som är lägre än 20 499 kronor i månaden behöver du ansöka om reducerad medlemsavgift, vilket du gör via detta formulär. Har du inte möjlighet att fylla i formuläret digitalt, hör av dig så skickar vi en blankett till dig.

Avgiften kommer då att sänkas från och med nästkommande månad, den kan inte korrigeras retroaktivt. Ansökan om reducering av avgiften kan endast ske för 12 månader i taget, därefter måste en ny ansökan ske.

Den reducerade avgiften är 60 kronor i månaden för dig som tjänar under 11 999 kronor i månaden, och 180 kronor för dig som tjänar mellan 12 000 - 20 499 kronor i månaden.

Som inkomst räknas lön, a-kassa, studiebidrag (ej studielån), försäkringskassa (t.ex. sjuk- och föräldrapenning) och dagpenning från värnplikts- eller civilförsvarstjänstgöring.