Hoppa till huvudinnehållet

Semester med förhinder?

Sommarens semester kan bli annorlunda i år. Här har vi sammanställt frågor och svar kring vad som gäller för din semester i rådande läge.

Kan arbetsgivaren återkalla beviljad semester?

Ja, men det är ovanlig åtgärd. Om arbetsgivaren har beviljat semester kan det beslutet inte återkallas lättvindigt. Den arbetsgivare som avbryter pågående semester eller återkallar redan beviljad semester utan tillräckligt fog för åtgärden, kan bli skadeståndsskyldig. Arbetsgivaren måste ha synnerliga skäl för att kunna avbryta eller dra in redan beviljad semester. Med synnerliga skäl avses en alldeles särskild omständighet som inte har kunnat förutses eller lösas på något annat sätt än genom indragen semester. Kan covid-19 vara en sådan omständighet? Ja, men också nej. Å ena sidan har arbetsgivaren under ett halvår kunnat förutse att fler än vanligt kan komma att vara borta längre än vanligt och också att sommarsemestern kommer att bli en svårlöst fråga. Vad har arbetsgivaren gjort för att på förhand kunna komma tillrätta med det problemet? Å andra sidan kan en majoritet av de anställda på en och samma arbetsplats bli smittade samtidigt och då kan arbetsgivaren ha fog för att synnerliga skäl föreligger. Om arbetsgivaren börjar prata om särskilda omständigheter eller synnerliga skäl ska du kontakta din lokala Forenaförening. Om du är förtroendevald ska du kontakta arbetsgivaren för att höra vad de anför för skäl och sedan begära förhandling om så ej har skett.

Var står det att arbetsgivare har rätt att återkalla semester?

Detta framgår av praxis i Arbetsdomstolen. Det är en sammanvägning av semesterrätten, som är stark, och arbetsledningsrätten, som också är stark. Å ena sidan ger semesterlagen, som är en lagstiftning till skydd för hälsan, arbetstagare rätt till sammanhängande semesterledighet på sommaren. Å andra sidan har arbetsgivaren den yttersta beslutanderätten om förläggningen av semesterledigheten, en följd av arbetsledningsrätten. ”Arbetsgivarens rätt att ytterst besluta om semesterförläggningen är en funktion av att det är arbetsgivaren som leder och fördelar arbetet och bestämmer över företagets organisation” skriver Arbetsdomstolen i dom 1983 nr 123.

På den här sidan hittar du alla frågor och svar. Du måste vara inloggad som medlem för att komma åt sidan.