Hoppa till huvudinnehållet

Intrång och cyberangrepp – Hur kan försäkringsbranschen skydda sig?

2023-03-21 (11:30 - 12:30)

Ett förändrat säkerhetsläge i omvärlden ökar risken för cyberangrepp och dataintrång. Detta innebär ett behov av att säkerställa ett fullgott skydd mot angrepp och intrång i företagens IT-miljöer.

Vi har bland annat sett hur flera a-kassor låg nere för en tid sedan efter ett misstänkta cyberangrepp och på senare tid även myndigheter och företag. 

Vilka motiv och syften kan ligga bakom cyberangrepp och olika typer av intrång?

Finns det något för försäkringsbranschen att lära sig av detta? Hur behöver man arbeta i branschen för att motverka detta och se till att tilliten till systemen upprätthålls även i tider av utdragna kriser och möjliga cyberangrepp? Vad gör försäkringsbranschen redan idag som är bra, och vad kan bli bättre. 

Hur kan försäkringsbolagen förhindra att någon extern part försöker komma åt integritetskänslig information försäkringsbolag har om kunder? Vilka möjligheter, men också risker, ser vi med den tekniska utvecklingen? 

Medverkar gör: Pär Karlsson, senior rådgivare på branschorganisationen Svensk Försäkring med ansvar för cybersäkerhet, beredskap och krishantering och Carolina Angelis, senior rådgivare på det globala cybersäkerhetsföretaget Truesec.

Pär ansvarar för att koordinera försäkringsföretagens gemensamma cybersäkerhetsarbete och är medlem av MSB:s cybersäkerhetsråd samt deltar i finansiella sektorns samarbete med Nationellt cybersäkerhetscenter. Pär har mångårig erfarenhet av branschsamarbete kring hur man förebygger och hanterar risker i finansiell verksamhet. 

Carolina har arbetat närmare tjugo år inom den svenska underrättelsetjänsten, något som har givit henne en unik inblick i hur underrättelsehotet mot Sverige ser ut och hur vi kan arbeta aktivt för att skydda oss mot spionage och annan påverkan. Carolina är även författare och skriver spänningsromaner i spiongenren. 

Webbinariet riktar sig till dig som är medlem i Forena.

Webbinariet sänds via Teams Live och är helt kostnadsfritt. 

Du behöver inte ha Teams Live installerat på din dator eller mobil, utan kan ansluta via webbläsare och anonymt.

Länk med instruktioner skickas den 20 mars. 

Vid frågor, kontakta event@forena.se

Varmt välkommen!

Senaste anmälningsdatum

2023-03-19

Anmälan stängd