Hoppa till huvudinnehållet

Sköna snubbar förändrar inte världen – Ett webbinarium om ett jämställt arbetsliv

2023-02-23 (12:00 - 13:00)

Forena i samarbete med Journalistförbundet bjuder in till ett gemensamt webbinarium med Johanna Lindqvist och Sandra Lindström som driver podden Systemfel.

Webbinariet kommer handla om ett jämställt arbetsliv där ni som deltagare ges tillfälle att skicka in era frågor i förväg. 

Vad var det som hände på måndagsmötet på jobbet egentligen? Den heterosexuella manliga kollegan fick plötsligt en befordran trots att en själv är lika meriterad – eller mer. 

Varför upprätthålls våra inkörda könsroller och normer trots att så många av oss önskar en annan verklighet? Hur ska vi orka ta kampen för ett mer jämställt samhälle?

Skicka in dina frågor genom att mejla dem till event@forena.se senast den 15/2. Frågorna kommer vara anonymt ställda under webbinariet. 

Johanna Lindqvist är utbildad journalist vid JMK och har jobbat i tio år på Folkbladet Västerbotten. Sedan åtta år tillbaka driver hon frilansföretaget Knäck Media där hon har uppdragsgivare som SVT, VK och Bonnier Magazines.

Johanna har sin bas i Umeå. Hon och hennes syster startade journalisternas metooupprop #deadline 2017 och sedan dess har Johanna varit aktiv inom feministrörelsen och jobbat ideell med jämställdhetsfrågor. Hon sitter i styrelsen för Samordningen Metoouppropen och är ordförande i föreningen Förtalskassan. 

Sandra Lindström handleder, utbildar och föreläser inom områden som rör människor och deras beteenden. Sandra är i grunden legitimerad psykolog och drivs av ett stort engagemang och intresse för frågor om jämställdhet.

Hon läste parallellt med psykologprogrammet genusvetenskap och förklarar i sina föreläsningar hur språk, makt och beteenden fungerar med konkreta och vardagsnära exempel. Genom att kombinera sin roll som kliniskt verksam psykolog med strukturella perspektiv har Sandra en unik kompetens inom området jämställdhet.

Knackmedia.se

Jamstalldvardag.se

PLATS

Webbinariet genomförs via Microsoft Teams. Länk till eventet skickas ut dagen innan webbinariet.

ANMÄLAN

Anmälan görs individuellt. Får du problem med webbanmälan kontakta event(a)forena.se

FRÅGOR?

Kontakta event(a)forena.se om du har några frågor kring webbinariet. 

Senaste anmälningsdatum

2023-02-21