Hitta jobben

I försäkringsbranschen finns en stor bredd av olika yrken och ofta goda möjligheter att utvecklas i bolaget där man är anställd.

Muskel

TA REDA PÅ VAD DU VILL

Innan du börjar söka nytt jobb är det bra att ta en rejäl funderare på vad du vill. Jobba på ett mindre eller större bolag? Höja lönen? Specialisera dig inom ditt nuvarande kompetensområde eller testa en helt ny roll?

KOM­PE­TEN­S­IN­­VEN­TERA

När du vet vad du vill är nästa steg att inventera dina kompetenser. Behöver du utbildning för att komma närmare drömjobbet? Eller går det att få rätt kvalifikationer genom mer erfarenhet?

ANVÄND DINA KONTAKTER

Berätta vilken typ av jobb du söker för vänner, släktningar, grannar och före detta kollegor. Cirka 30 procent av alla lediga jobb annonseras aldrig ut, så använd dina kontakter. Även om ditt eget kontaktnät i försäkringsbranschen inte är så stort kan det räcka med att känna en person som i sin tur har ett stort kontaktnät. Pluggar du men vill in i försäkringsbranschen? Fråga dina föreläsare om de har kontakter som du kan få prata med!

ANVÄND LINKEDIN

Många rekryterare och arbetsgivare använder Linkedin för att hitta rätt kandidater. Börja följ intressanta arbetsgivare, rekryteringsföretag och rekryteringskonsulter på Linkedin, så ser du när de gör efterlysningar för olika roller. Du kan också ställa in din Linkedin-profil så att rekryterare ser att du söker nya utmaningar

VÄSSA CV:T

Låt Forenas professionella cv-granskare gå igenom ditt cv och personliga brev. Du får förslag på förbättringar som ökar dina chanser att fånga arbetsgivarens intresse. För dig som är medlem i Forena är tjänsten helt kostnadsfri.

GÖR EN SPON­­TA­N­AN­­SÖKAN

Ta initiativet och kontakta själv drömarbetsgivaren! Även om de inte har något ledigt jobb just nu, kan du efter samtalet skicka in ditt cv så de har dina handlingar nästa gång de rekryterar. Om du vill ha nytt jobb på din nuvarande arbetsplats kan du kontakta HR eller prata med din chef så att de har dig i åtanke om det dyker upp något som passar dig och dina mål. Chefen kan också ge dig tips på vad du behöver göra att vara aktuell om möjligheten skulle dyka upp.