Hoppa till huvudinnehållet

Forenas karriärtjänster

Forena kan branschen. När du vill utvecklas och ta nästa steg i arbetslivet har vi rätt råd för dig och din karriär.

Oavsett vilka dina mål är och vad som driver dig kan Forena hjälpa dig framåt. Vi vet att bra villkor på jobbet är en förutsättning för att jobba hållbart, kunna utvecklas och nå sina mål. Därför ser vi till att försäkringsbranschen har bland de starkaste kollektivavtalen på svensk arbetsmarknad.

För dig som är medlem har vi också tagit fram karriärtjänster som stöd på vägen. Här nedan har vi listat övriga karriärtjänster du som medlem kan boka. För att anmäla dig till de olika karriärtjänsterna måste du logga in på Forenas webbplats och gå till den här sidan.

Cv-gransk­ning

Vill du ha hjälp att vässa ditt cv? Skicka in ditt cv och personliga brev, och låt vår professionella cv-granskare gå igenom dem. Inom sju arbetsdagar får du förslag på förbättringar, som ökar dina chanser att få arbetsgivaren intresserad av dig.

För dig som är medlem i Forena är tjänsten helt kostnadsfri. Du kan få hjälp med en cv-granskning per år.

LinkedIn-gransk­ning

LinkedIn är världens största affärsnätverk med flera hundra miljoner medlemmar och har blivit ett alltmer självklart verktyg för rekryterare. Vissa jobb annonseras ut enbart på LinkedIn. Du kan också använda LinkedIn för att nätverka med gamla kollegor och även utöka nätverket och skapa nya kontakter i de branscher och organisationer du är intresserad av.

Vill du maxa din LinkedIn profil? Du får individuellt anpassade förslag på hur du kan utveckla profilen och få mer digital uppmärksamhet, både när det gäller innehåll och hur du strategiskt kan arbeta med att förbättra den.

Som medlem i Forena betalar du endast 100 kronor (ordinarie pris 600 kronor) för en granskning. 

Inter­vjut­rä­ning

Vad är vanliga frågor på en intervju, vad är kompetensbaserade intervjufrågor, vad är bra svar, hur uppfattas jag på en intervju och hur kan jag förbereda mig och även hantera de tuffare intervjufrågorna?

Här får du tillfälle att praktiskt öva på att genomföra en anställningsintervju. Du bestämmer om det är en ”förutsättningslös” intervju hos ett rekryteringsföretag eller om du vill träna inför en skarp intervju. Du får återkoppling på hur väl du lyckats paketera och presentera din kompetens samtidigt som du får värdefull information om områden som du eventuellt kan behöva utveckla.

Samtalet varar i cirka 45 minuter och genomförs på plats i Stockholm, Göteborg eller Lund, alternativt på telefon eller Skype. Som Forena-medlem betalar du 1 000 kronor (ordinarie pris 1250 kronor).

Jobb­sökar­pro­gram, 3 träffar

I det här paketet går vi igenom grunderna för modern jobbsökning. Du får goda tips och råd om hur du skriver profilerade ansökningshandlingar mot annons, vässar din Linkedin- profil, bearbetar ditt kontaktnät etablerar kontakter med ett rekryteringsföretag, tar spontana kontakter med arbetsgivare och lämnar bra avtryck efter intervjun. Dessutom får du hjälp att formulera en projektplan för ditt kommande jobbsökararbete.

Jobbsökarpaketet är uppdelat på tre möten à 45-60 minuter och genomförs på plats i Stockholm, Göteborg eller Lund, alternativt på telefon eller Skype. Som medlem betalar du 2 700 kronor (ordinarie pris 3 750 kronor).